Tesla a crezut că bate recordul obținut de Porsche Taycan. Asul din mâneca nemților

Porsche Taycan (1)

Tesla a crezut că bate recordul obținut de Porsche Taycan pentru cea mai rapidă mașină electrică cu patru portiere, pe circuitul de la Nurburgring cu al său Model S. Ceea ce nu știau însă, americanii este că recordul constructorului german a fost realizat cu versiunea intermediară, Taycan Turbo.

Porsche Model S aleargă zilele acestea la Nurburgring. Elon Musk a anunțat că este vorba despre o versiune specială, cu un nou tren de rulare, care poartă denumirea Plaid. Limuzina este echipată și cu șapte locuri.

Model S încearcă să doboare recordul obținut de Taycan pe un tur de circuit. În timp ce americanii folosesc o versiune de top, Porsche a trimis pe pistă versiunea intermediară.

Surse neoficiale au anunțat că Model S a reușit un timp cu 19 secunde mai bun ca acela obținut de Taycan. În luna august, modelul german parcursese aceeași distanță în 7 minute și 42 de secunde. Nu se știe încă dacă Porsche va scoate pe circuit un Taycan Turbo S pentru a încerca un timp mai bun ca acela pe care l-ar fi reușit limuzina Tesla.

Taycan Turbo are 680 de cai putere și 850 Nm. Cea mai puternică versiune este Turbo S, cu 761 de cai putere și un cuplu de 1.050 Nm. Aceasta aleargă de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde.

 

Adaugati comentariu