Tesla bate un nou record de vânzări

În al treilea trimestru din 2021, Tesla a livrat 241.300 de mașini, în creștere cu 73% față de aceeai perioadă din anul precedent.
Tesla Model 3

Numărul de vehicule livrate clienților de producătorul american de mașini electrice Tesla în al treilea trimestru al acestui an a depășit atât așteptările analiștilor cât și estimările companiei.

Conform datelor furnizate de producător, în perioada iulie – august au fost livrate clienților 241.300 de mașini, peste recordul atins în al doilea trimestru din 2021 când erau vândute 201.250 de vehicule.

Livrările trimestriale sunt considerate un barometru al cererii consumatorilor de vehicule electrice pe fondul unei tranziții de la motoarele cu ardere internă către vehicule nepoluante.

„Dorim să le mulțumim clienților noștri pentru răbdare, pe măsură ce depășim problemele create pe lanțurile de aprovizionare și logistică”, au menționat oficialii Tesla.

Este important de menționat că rezultatele din al treilea trimestru au depășit estimările analiștilor care se așteptau la un volum maxim de 223.677 de unități și, de asemenea, previziunile prezentate de Tesla investitorilor (221.952).

Deși Tesla nu își anunță vânzările pe criterii geografie, este limpede că SUA și China sunt cele mai mari piețe ale sale. În prezent, Tesla produce modele S, X, 3 și Y la fabrica sa din Fremont, California, două dintre acestea, 3 și Y, fiind asamblate și la fabrica din Shanghai. Peste 96% din vânzările din acest trimestru au fost acoperite de modelele 3 și Y.

Este de așteptat că din 2022 vânzările Tesla să fie chiar mai mari odată cu intrarea în funcțiune a noilor uzine de la Berlin (Germania) și Austin (Texas).

– Tesla planuiește introducerea unor baterii low-cost
– Showroom independent Tesla la București

Adaugati comentariu