Tesla Gigafactory: Cum arată cea mai mare fabrică de baterii din lume

Tesla a inaugurat Gigafactory, cea mai mare uzină de baterii litiu-ion din lume. Construită în parteneriat cu Panasonic, fabrica a costat 5 miliarde de dolari și va produce 500.000 acumulatori până în 2020.

Deși producția pachetelor de acumulatori destinate mașinilor electrice Tesla a demarat, Gigafactory operează la 30% din capacitate. Lucrările nu au fost finalizate, doar 175.000 metri pătrați din cei 530.000 preconizați fiind gata. Gigafactory va fi cea mai mare clădire din lume.

Latura ecologică este dusă la extrem. Sistemul de alimentare cu panouri solare montat pe acoperișul uzinei va furniza necesarul de energie, Tesla promițând pentru Gigafactory un consum zero de curent din surse externe.

La capacitate maximă, uzina va produce anual baterii cu capacitatea totală de 35 GWh. În prezent, de pe liniile de asamblare Gigafactory ies acumulatorii din seria 2170 (automobile), precum și cei destinați altor produse de nișă Tesla, dedicate uzului casnic – Powerwall 2 sau Powerpack 2.

Partenerul Tesla, Panasonic și-a luat angajamentul de a investi 1,6 miliarde de dolari în uzina Gigafactory, aproximativ 20% din costurile totale ale fabricii patronate de Elon Musk.

tesla

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top