Tesla Model 3 cu tracțiune spate, scos din gamă de urgență. Care e motivul?

Tesla Model 3 Long Range

Tesla Model 3 RWD Long Range a fost scoasă de urgență din gamă. Este prima versiune a limuzinei compacte cu emisii zero, disponibilă pe piață începând cu mijlocul anului 2017.

Decizia vizează versiunea cu autonomie mare și tracțiune spate. Aceasta a fost eliminată din configuratorul online, dar clienții o mai pot comanda telefonic sau dacă se prezintă la un magazin Tesla. Producția a fost oprită, anunță Tesla.

“Producția Tesla Model 3 cu autonomie mare și tracțiune spate (LR RWD) a fost oprită de urgență. Acest lucru înseamnă că această versiune nu mai este disponibilă. Evaluăm măsura în care uzina mai poate produce mașinile deja comandate. Săptămâna viitoare vă vom oferi informații cu referire la comenzile pe care nu le mai putem onora și la alternativa pe care o vom oferi”, se arată în email-ul transmis de Tesla.

Viitorul pick-up Tesla e aproape gata. Cum arată?

Ar putea fi doar o măsură temporară, dar compania din Silicon Valley nu a furnizat nicio informație. Decizia companiei, care îi forțează pe clienți să aleagă versiunea cu autonomie standard și tracțiune spate sau cu autonomie mare și tracțiune integrală, ar simplifica și ar accelera producția, reducând costurile, obiective vizate de Tesla încă de la începutul producției Model 3.

Tesla drive Tesla Model 3 RWD

Tesla Model 3 are un preț de pornire de 35.000 de dolari în Statele Unite și vine cu o autonomie de 354 de kilometri. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 209 km/h. Versiunea cu autonomie mare poate parcurge până la 499 de kilometri între două încărcări și are nevoie de 5,1 secunde pentru a ajunge de pe loc la 100 km/h. Viteza maximă a acestei versiuni este de 225 km/h.

Este disponibilă și o versiune mai performantă, cu tracțiune integrală, care poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde.

 

Adaugati comentariu