Tesla Model 3 urcă pe locul 2 în clasamentul vânzărilor din Europa în iunie. Dacia Sandero se află pe 3

Tesla Model 3

Vânzările mașinilor Tesla continuă să uimească. Dacă în SUA succesul era așteptat, evoluția din Europa pune rivalii de la Volkswagen și Renault la grea încercare.

Datele JATO Dynamics privind înmatriculările de vehicule 100% electrice în luna iunie arată că, în ciuda așteptărilor mari ale germanilor de la Volkswagen pentru modelele ID.3 și ID.4, Tesla Model 3 domină autoritar clasamentul.

Cele 25.476 unități Tesla Model 3 înmatriculate în Europa în iunie asigură modelului american nu doar poziția de lider al clasamentului mașinilor 100% electrice, ci și un neașteptat loc 2 în clasamentul general al pieței auto europene.

Conform JATO, singurul model – fie că vorbim de mașini cu sisteme de propulsie convenționale, hibride sau electrice – care a reușit să depășească Tesla Model 3 în luna iunie a fost Volkswagen Golf (27.247 unități).

Tot în clasamentul general al pieței europene locul 3 după Model 3 a fost ocupat, în luna iunie, de Dacia Sandero, vehicul care a fost preferat de 22.764 clienți. Este demn de luat în seamă faptul că, la doar câteva unități de Dacia Sandero se clasează, pe locurile 4 și 5, Renault Clio (22.254 unități) și Fiar 500 (22.179 unități).

Tesla Model 3, la mare distanță de alte mașini electrice

Revenind la clasamentul din zona autoturismelor 100% electrice, este important de remarcat că, în iunie, locul secund după Tesla Model 3a fost ocupat, la mare distanță, de Renault Zoe (8.217 unități). Cuplul Volkswagen ID.3 (6.999 unități) – ID.4 (6.315 unități) a ocupat locurile următoare, însă nici cumulat aceste două modele nu reușesc să devanseze vedeta Tesla.

Pe poziția a cincea în clasamentul electricelor vândute în iunie se află Skoda Eniaq. Cu 5.949 unități, acesta este SUV-ul electric urcat cel mai sus în ierarhie. Top-ul continuă cu Fiat e500 (4.983 unități), Hyundai Kona E (4.518 unități), Kia e-Niro (4.268 unități), Peugeot e-208 (3.869 unități) și MG ZS (3.361 unități).

Trebuie, de asemenea, observat că în acest Top 10 se află nu mai puțin de patru modele complet noi (Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq și Fiat 500e). Totodată, apariția suprinzătoare a modelului britanic MG ZS în Top 10 arată că evoluția de anul trecut a acestei mărci susținută de chinezii de la SAIC nu este întâmplătoare. De altfel, detalii despre creșterea mărcii MG de la oreluarea de către chinezi puteți citi aici.

– JATO: Una din patru mașini electrice vândute în lume aparține mărcii Tesla
– Panasonic și-a vândut toate acțiunile Tesla pentru 3.6 miliarde dolari

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top