Tesla oprește producția uzinei din Germania pentru cinci zile

Uzina Tesla Germania

Tesla oprește pentru cinci zile producția la fabrica sa de lângă Berlin pe fondul scăderii vânzărilor Model Y și al încetinirii pieței europene de vehicule electrice.

Un purtător de cuvânt al Tesla, citat de Reuters, a anunțat că producătorul american de mașini electrice întrerupe activitatea în zonele de asamblare a vehiculelor și a grupului motopropulsor de la fabrica din Gruenheide, lângă Berlin, în zilele de 7, 14, 17, 27 și 28 iunie.

Nu este prima oprire temporară a uzinei din Germania în acest an, ci cea de-a treia. În luna mai a existat o oprire planificată a producției de o zi, în timp ce incendiul din martie a oprit activitatea pentru câteva zile.

Cu o producție care deservește în special piața europeană, fabrica Tesla din Germania este foarte sensibilă la oscilațiile pieței. În acest context, cum înmatriculările Model Y în Europa au scăzut cu 11% în aprilie, la 9.329 de unități, iar în perioada ianuarie – aprilie au fost comercializate pe continent doar ceva mai mult de 67.377 de unități, compania americană a fost nevoită să ia măsuri de ajustare a producției.

Mai mult chiar, presa germană notează că, date fiind condițiile de pe piața europeană Tesla are în plan o reducere cu cu circa 400 de persoane a numărului de angajați de la uzina din Gruenheide.

– Tesla, probleme cu centura de siguranță și rechemare în service
– Tesla Cybertruck, prezentat la București între 26 și 29 iunie 2024

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top