Tesla, probleme cu centura de siguranță și rechemare în service

Tesla Model Y

După recall-ul Autopilot (care a afectat două milioane de mașini), Tesla va face un nou recall pentru 125.227 de mașini din SUA, de data aceasta pentru o problemă la centurile de siguranță.

 

Potrivit raportului publicat de NHTSA, Agenția Federală pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, mașinile nu îndeplinesc standardele necesare pentru avertismentele sonore și vizuale, care ar putea să nu fie declanșate atunci când șoferul circulă cu centura de siguranță necuplată, și ar putea „crește riscul de rănire în caz de accident”. În prezent, nu există rapoarte privind acțiuni similare pentru modelele comercializate în Europa.

 

Modelele Tesla afectate

 

Rechemarea implică întreaga gamă actuală a Tesla, cu excepția Cybertruck: unele Model S produse între 2012 și 2024, Model X între 2015 și 2024, Model 3 între 2017 și 2023 și Model Y între 2020 și 2023. În următoarele săptămâni, constructorul american va distribui o actualizare over-the-air pentru software-ul mașinii. Actualizarea anulează senzorul de ocupare a scaunului șoferului din cerințele de funcționare a avertizorului sonor, care va fi declanșat doar cu ajutorul informațiilor de la cuplarea centurii de siguranță și de la pornirea mașinii.

 

Nu este nicio surpriză faptul că un studiu realizat pe 30 de mărci auto arată că mașinile Tesla au înregistrat cea mai mare rată de accidente din SUA în 2023, cu 24 de accidente la 1.000 de șoferi. Vehiculele electrice au înregistrat de-a lungul anilor defecțiuni care le-au crescut riscul de accidente.

 

Tesla a rechemat în service majoritatea modelelor sale. Încă de la începutul anului, pe 5 ianuarie, 1,6 milioane de mașini vândute în China au fost rechemate în service. Această rechemare a fost determinată de probleme cu sistemul Autopilot al vehiculelor și cu comenzile de deschidere a ușilor în caz de coliziune.

 

O analiză a rechemărilor de mașini din 2014 până în 2023, realizată de firma americană iSeeCars, arată că Model Y de la Tesla a fost cel mai rechemat model în SUA. Între septembrie 2020 și noiembrie 2023, Tesla a avut 24 de rechemări în service pentru Model Y, potrivit datelor Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA). Model 3, X și S de la Tesla ocupă patru dintre primele cinci locuri în sondajul iSeeCars.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top