Tesla permite accesul la stațiile sale de încărcare și pentru alte mărci în cadrul unui program pilot

Tesla testează accesul altor mărci la rețeaua sa de Superchargere în cadrul unui program pilot desfășurat în Olanda.

Pentru prima dată, proprietarii de automobile electrice pot accesa rețeaua de stații de încărcare Tesla Supercharger în cadrul unui program pilot. În Olanda, 10 Superchargere pot fi folosite și de cei care dețin mașini electrice produse de alte mărci.

Tesla Supercharger – program pilot

Până acum, rețeaua deținută de Tesla este accesibilă exclusiv proprietarilor de automobile Tesla.

”Astăzi lansăm programul nostru pilot Supercharger non-Tesla în 10 locații Supercharger din Țările de Jos. Accesul la o rețea extinsă, convenabilă și fiabilă de încărcare rapidă este esențial pentru adoptarea la scară largă a vehiculelor electrice. De aceea, de la deschiderea primelor noastre Supercharger în 2012, ne-am angajat să extindem rapid rețeaua. Astăzi, avem peste 25.000 de Superchargere în întreaga lume”, spune comunicatul Tesla.

Accesul la stațiile de încărcare Tesla se face prin intermediul aplicației de mobil Tesla. Prețurile pentru încărcare vor fi mai mari față de cele plătite de proprietarii Tesla. În Europa, stațiile de încărcare Supercharger folosesc portul CCS, deci vor avea acces majoritatea automobilelor electrice comercializate în Europa. Modelele cu port ChaDeMo nu pot folosi rețeaua Tesla Supercharger.

În România, primele stații Tesla Supercharger au fost deschise la Timișoara, București și Sibiu.

Via Tesla

Adaugati comentariu