Test de tractare Land Rover Discovery vs restul lumii

test de tractare Land Rover Discovery

Jurnaliștii de la carwow au realizat un test de tractare Land Rover Discovery versus ceea ce consideră ei că sunt rivalii lui Discovery: Audi Q7, VW Touareg și Toyota Land Cruiser.

Probabil că cei de la Land Rover ar trebui să ofere o mare recompensă celor de la car wow deoarece acest clip video valorează mai mult în opinia noastră decât orice altă reclamă la Land Rover.

Mașinile din acest test par că sunt egale dar nu e nici pe departe așa.

În acest test, puterea nu are nicio relevanță doar aderența fiind cea care contează.
Audi Q7 și VW Touareg sunt prezente în test cu versiunea de top a motorului V6 turbodiesel de 3 litri cu 286 CP și 600 Nm.

Land Rover Discovery are sub capotă versiunea de bază a motorului V6 turbodiesel de 3 litri cu 254 CP și tot 600 Nm.

Citește testul cu Land Rover Discovery 

Toyota Land Cruiser are cel mai slab motor din acest test: 4 clindir în linie de 2,8 litri cu 174 CP și 450 Nm transmiși prin intermediul unei cutii automate cu 6 trepte în timp ce celelalte modele au cutie automată cu 8 trepte.

Mai mult, VW Touareg este în echiparea sport R-Line având și pneuri performnate de asfalt. VW Touareg și Audi Q7 nu au nicio versiune cu reductor.

Discovery și Land Cruiser au standard reductor care nu există nici opțional la celelalte două, ceea ce reprezintă un avantaj decisiv în aceste condiții de aderență redusă.

Din filmare se observă foarte clar Audi și VW pierd aderența foarte repede. Cuplul și puterea mare nu ajută la nimic pe noroi.

Cea mai mare rezistență o întâmpină Toyota Land Cruiser care dispune de reductor ca și Discovery. În acest caz, de egalitate în ceea ce privește sistemul 4×4, a contat mai mult puterea mai mare a lui Discovery.

Adaugati comentariu