Test video Audi E-Tron – Am testat prima mașină fără oglinzi

Audi E-Tron

Am testat prima mașină fără oglinzi! Audi E-Tron a ajuns în România, iar echipa AutoExpert a pus la treabă sistemul de camere video care ia locul oglinzilor.

În segmentul SUV-urilor premium cu emisii zero, noul Audi E-Tron, prezentat în toamna anului trecut, trebuie să se bată cu EQC de la Mercedes-Benz, cu viitorul iX3 de la BMW, cu I-Pace de la Jaguar și cu Model X de la Tesla.

Proporțiile sale îl poziționează, în gama Audi, între SUV-urile Q5 și Q7, dar, deși elementele de design sunt preluate de la frații din familia Q, noul E-tron are ceva special. Crossover-ul electric primește opțional oglinzi exterioare virtuale, o premieră mondială la un vehicul de serie comercializat la nivel global. Limuzina Lexus ES, prezentată săptămâna trecută și beneficiind de același tip de tehnologie, va ajunge doar la clienții din Japonia.

Astfel, absența oglinzilor îi asigură un coeficient aerodinamic mai bun și reduc lățimea mașinii cu 15 centimetri. Camerele video redau imaginile captate pe ecrane de 7 inci, amplasate la interior, pe fețele ușilor, la extremele bordului. Dar cum este să privești în aceste ecrane în loc să arunci o privire în oglinzile obișnuite? Vedeți în prezentarea video de mai jos.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top