Am condus în premieră mondială noua Dacia Duster Pick-up și avem un sfat imperativ pentru Dacia: produceți-l în serie!!!

Are un design superb, este mai ușoară cu câteva zeci de kilograme decât Duster pentru că s-au scos bancheta spate, ușile spate și hayonul și caroseria are o rigiditate excepțională datorită unor ranforsări suplimentare inteligente.

Masa mică conferă un avantaj uriaș în off-road iar spre deosebire de alte pick-up-uri puntea spate este foarte stabilă când mașina nu este încărcată.

Sarcina utilă este de 450 kg ca la Duster dar nu vă sfiiți să încărcați obiecte grele pentru că podeaua are de asemenea o ranforsare suplimentară inteligentă.

Cu cabină simplă și tracțiune integrală, noua Dacia Duster Pick-up este o alternativă nu doar pentru cei ce caută o mașină de muncă accesibilă ci și pentru cei ce doresc o mașină pentru aventură și călătorii pe orice teren.

Conceptul a fost dezvoltat de carosierul Romturingia împreună cu Automobile Dacia însă deocamdată niciunul dintre cele două entități implicate nu a dat date despre producția de serie.

Cert este că Romturingia a câștigat mult în experiență după ce a construit un pick-up și pe baza primei generații Duster livrat în majoritate către Petrom.