Tomi Drăgan a reprezentat România în Finala Mondială Rotax Max Challenge 2011

Tomi Drăgan, cel mai titrat pilot român din kartingul mondial, a reprezentat ţara noastră la Finala Mondială Rotax Max Challenge 2011, disputată în luna noiembrie pe circuitul Al Ain din Emiratele Arabe Unite.

Tomi a reuşit să se adapteze repede la motorul Rotax DD2, diferit faţă de cel pe care îl foloseşte în mod normal în cursele de Campionat Mondial. La finalul săptămânii de concurs Tomi Drăgan se afla în grafic, recuperând poziţii importante în drumul spre podiumul final.

O ieşire în decor în prefinală i-a oprit însă ascensiunea şi l-a calificat doar pe poziţia 34 pe grilă pentru Marea Finală. Cursa a fost una foarte bună pentru cel denumit de organizatori „Fiul lui Dracula”, care a depăşit jumătate de pluton pentru a termina pe locul 17.

La final organizatorii l-au declasat pe Tomi din cauza unui suport metalic îndoit în prefinală, însă rezultatul din Marea Finală Rotax Max Challenge l-a ambiţionat pe tânărul kartist care şi-a anunţat participarea la Rotax Max Challenge România, competiţie pe care Prejmer Circuit o va organiza în 2012 şi care va oferi biletele de acces pentru Marea Finală ce va avea loc la Portimao.

Adaugati comentariu