Advertisement

Top 10 automobile electrice pe piața second-hand din România

electrica la priza

Mașinile electrice câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celor cu motoare termice. Infrastructura pentru încărcare s-a dezvoltat, iar statul oferă un bonus de 10.000 euro la achiziția unui automobil electric.

Însă, chiar și așa, pentru cei mai mulți dintre noi, achiziția unui automobil electric este încă inaccesibilă. Prețurile mașinilor electrice noi sunt mari, chiar și cu bonusul oferit de stat prin programul Rabla Plus, așa că mulți se orientează către piața second-hand.

Am ales zece modele de mașini electrice disponibile la vânzare pe siteurile de anunțuri second-hand de la noi și am căutat cea mai ieftină ofertă pentru modelul respectiv. Le-am ordonat în ordine inversă a prețului, deoarece am studiat și piața modelelor electrice premium, unde găsim modele Tesla Model S, Jaguar I-Pace, sau Merdeces-Benz EQC. Însă, am găsit și surprize, ca de exemplu, un Peugeot 106 electric din 1998.

Atenție însă la achiziția unui automobil electric rulat. Ca și în cazul unui telefon, bateria se uzează în timp și un va mai oferi același randament ca atunci când era nouă. Autonomia va scădea, iar o verificare a bateriei înainte de achiziție este obligatorie.

De reținut că majoritatea constructorilor auto oferă o garanție de 8 ani și 150.000 km.

Tesla Model S

Poate cel mai celebru model electric premium, Tesla Model S este automobilul care a pus marca lui Elon Musk pe harta marilor producători auto. Model S are deja câțiva ani buni în spate, iar pe piața second-hand din România se găsesc numeroase exemplare.

Cel mai ieftin dintre acestea este o Tesla Model S P85+ din 2013 cu doar 45.000 km la bord oferită la vânzare de o persoană fizică din București. Prețul cerut este de 37.900 euro. Versiunea P85+ are 421 CP, iar autonomia anunțată de către proprietar este de 390 km.

Tesla Model S vs Mercedes-AMG GT S

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top