Top 10 mărci și modele auto populare pe youtube

Modele auto populare pe youtube - autoexpert.ro

Pe românește, liniuțe. În engleză, drag races. Asta îi interesează pe oameni când deschid youtube. Dovada se află în topul celor mai căutate modele auto pe site-ul de clipuri video.

Emiratezii de la CarInsurance.ae au publicat un top al celor mai ”tastate” mărci și modele auto pe youtube. Studiul a durat o lună. Rezultatul a fost apoi înmulțit cu 12, simulându-se, astfel, numărul teoretic de căutări pe perioada unui an.

În cazul mărcilor de automomobile, primele 10 poziții din top arată astfel:

 1. Lamborghini – 11,64 mil. de căutări
 2. Tesla – 9,91 mil.
 3. Ferrari – 4,6 mil.
 4. BMW – 3,36 mil.
 5. Audi – 1,93 mil.
 6. Bugatti – 1,75 mil.
 7. Porsche – 1,46 mil.
 8. Mini – 1,34 mil.
 9. Jaguar – 1,33 mil.
 10. Rolls-Royce – 1,24 mil.

Modele auto populare pe youtube

În cazul modelelor, 532 au fost incluse în studiul emiratezilor. Aici, ordinea în fruntea clasamentului s-a schimbat puțin:

 1. Tesla Model 3 – 3,4 mil.
 2. Tesla Roadster – 1,8 mil.
 3. Toyota Supra – 1,7 mil.
 4. Honda Civic – 1,48 mil.
 5. Lamborghini Aventador – 1,46 mil.
 6. Mazda3 – 1,39 mil.
 7. Audi R8 – 1,31 mil.
 8. BMW i8 – 1,3 mil.
 9. Tesla Model X – 1,26 mil.
 10. Tesla Model S – 1,02 mil.

Privind cele două topuri, devine distractiv comentariul emiratezilor. Aceștia susțin că ”înainte să-și cumpere o mașină, mulți clienți fac cercetări pe internet”. Poate în Emirate a căuta Bugatti, Lamborghini și Rolls-Royce o însemna că te interesezi despre viitoarea mașină. În Europa, înseamnă că vrei să te relaxezi, căscând gura la curse cu mașini pe net.

Modele auto populare pe youtube - autoexpert.ro

Ce caută, de fapt, oamenii pe youtube? În principal, mașini pe care nu și le pot permite, iar eu mă includ cu brio în acest top. După cum observi, nu există niciun model Dacia printre fruntași. Însă putem observa lesne câțiva intruși. De exemplu, Honda Civic și Mazda3, două compacte în marea de supercaruri.

De asemenea, mai putem observa cum Tesla și-a inclus aproape toată gama în top 10. În afară de Model Y, toate sunt aici. O surpriză la fel de mare este prezența pe locul 3 a Toyotei Supra. Generația actuală este dezvoltată împreună cu BMW Z4. Iar cele precedente sunt vedete ale drifturilor, fapt care dovedește că sunt  oameni care preferă și virajele, nu numai liniile drepte.

 

Adaugati comentariu