Top 10 modele comercializate sub mărci diferite

Lansarea SUV-ului plug-in hybrid Suzuki Across a deschis din nou subiectul modelelor vândute sub altă marcă față de cea care a conceput inițial automobilul respectiv. Iată 10 modele comercializate sub mărci diferite.

Nu este o noutate că anumite modele sunt vândute de mai multe mărci, având de cele mai multe ori doar sigla schimbată. Astfel de modele se nasc în urma alianțelor din lume auto, a strategiilor pentru scăderea costurilor sau atunci când o marcă nu are suficientă experiență într-un anumit domeniu și preferă să vândă modelul altei mărci cu sigla schimbată. Iată 10 modele vândute de constructori diferiți.

10. Suzuki Across / Toyota Rav4

Suzuki Across

Este cel mai recent exemplu din această categorie. Suzuki și Toyota și-au unit forțele într-o alianță din care Suzuki va profita de experiența mărcii concurente în domeniul automobilelor hibrid și plug-in hybrid. Suzuki are în gamă doar modele mild-hybrid, iar SUV-ul Across va fi primul Plug-in Hybrid al mărcii. Doar că nu este un Suzuki, ci o Toyota Rav4. Au fost redesenate o serie de elemente de design, mai ales în partea frontală, dar modelul este preluat în proporție de 95% de la Toyota. Sistemul de propulsie este identic, fiind format din motorul termic de 2.5 litri asociat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Motorul termic dezvoltă 175 CP, iar motorul electric frontal are 182 CP. Cel din spate dezvoltă 54 CP. Cifra totală a puterii pentru sistemul plug-in hybrid nu a fost comunicată. La modelul Toyota Rav4 Plug-in Hybrid sistemul dezvoltă un total de 306 CP.

Toyota Rav4

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top