Top 5 SUV-uri electrice disponibile pe piața din România

Oferta de automobile electrice este din ce în ce mai bogată, iar printre cele mai interesante modele sunt SUV-urile electrice. Iată cinci dintre cele mai importante modele SUV electrice prezente pe piața din România.

Programul Rabla Plus 2020 ce permite achiziționarea unui automobil electric cu ajutorul unei prime de 10.000 euro oferită de stat a debutat deja. Prin cadrul acestui program, care nu necesită casarea unui automobil vechi, se poate achiziționa un automobil electric sau unul plug-in hybrid.

Modelele electrice au început să populeze și segmentul SUV, mai întâi în zona premium, dar avem și constructori ca Hyundai și Kia care oferă modele SUV cu propulsie electrică.

Am ales cinci dintre cele mai importante SUV-uri electrice ce se pot achiziționa în acest moment pe piața din România:

1. Jaguar I-Pace

Cu un design aparte și un aspect mai degrabă de crossover, Jaguar I-Pace este unul dintre cele mai interesante modele electrice disponibile pe piață. Interiorul premium este similar cu cel pe care îl găsim în modelele SUV E-Pace și F-Pace. Jaguarul electric impresionează însă prin latura dinamică, fiind extrem de agil pentru un SUV. Jaguar I-Pace folosește o baterie de 90 kWh, ceea ce îi asigură o autonomie reală de 370 km. Pentru că folosește o caroserie din aluminiu, I-Pace este mai ușor ca rivalii săi. Cele două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, îi oferă 400 CP și 696 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4.8 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 200 km/oră. Prețurile pentru Jaguar I-Pace încep de la 77.945 euro (TVA inclus).

test Jaguar I-Pace (14)

Citește și test cu Jaguar I-Pace

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top