Top Gear vs Lamborghini Diablo: accident la filmări

Top Gear vs Lamborghini Diablo autoexpert.ro

În timpul filmărilor emisiunii Top Gear, una dintre gazde, Paddy McGuiness, a lovit un Lamborghini Diablo fabricat în 1990. Top Gear vs Lamborghini Diablo: 1-0.

Într-un limbaj ”polițienesc” de lemn, accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 15, pe asfalt umed. Într-un limbaj relaxat, Paddy i-a dat tare pe ploaie și a abordat prea optimist un viraj. Iar cum Diablo nu este cea mai fină și docilă mașină din lume… s-a întâmplat ce vedeți în poze.

”Ar fi putut fi mult mai rău. Avem mereu paramedici și un echipaj de poliție la filmări, deci Paddy a fost pe mâini bune și zâmbește ca întotdeauna” a declarat site-ului The Mirror unul dintre membrii echipei.

Poliția a declarat că ruta pe care a avut loc accidentul este recunoscută pentru numărul mare de coliziuni fatale. Nu se specifică dacă circulația a fost oprită pentru filmări, ci doar că supercarul nu a acroșat nicio altă mașină când a scăpat de sub control.

În declarația sa, echipa Top Gear a subliniat importanța pe care o au măsurile de siguranță în timpul filmărilor și faptul că, în momentul accidentului, viteza mașinii era în limitele legale, adică sub 60 mph (97 km/h).

Top Gear vs Lamborghini Diablo: ce ”știe” taurul?

”Taurul rănit” era evaluat la aproximativ 280.000 euro și a ieșit suficient de șifonat în urma incidentului. Sunt vizibile loviturile pe mai multe panouri ale caroseriei, însă nu știm cum arată mașina pe dedesubt, din moment ce a glisat prin iarbă. Exemplarul a fost produs în 1990, primul an de fabricație a modelului. Putem deduce de aici că este vorba de prima versiune, produsă între 1990 și 1998 în aproximativ 900 de exemplare, cu motor aspirat V12 de 5,7 litri, ce dezvoltă 492 CP și 580 Nm.

Top Gear vs Lamborghini Diablo autoexpert.ro

Accelerația 0-100 km/h durează 4,5 secunde, iar viteza maximă este de 325 km/h. Combinația dintre propulsia pe puntea spate și valoarea mare a cuplului dezvoltat brusc l-a aruncat pe Paddy în decor: să ținem cont că fiecare cal putere împinge 3,2 kg și că vorbim despre ”cai adevărați”, de V12 aspirat.

 

Adaugati comentariu