Toyota a depășit GM la capitolul vânzări pe piața nord-americană

Japonezii de la Toyota au detronat gigantul american General Motors după 90 de ani în care au fost lideri la capitolul vânzări auto în SUA.

Pentru prima dată după 90 de ani, Toyota detronează General Motors din poziția de lider al vânzărilor de automobile în SUA. Anul trecut, Toyota a vândut 2.33 milioane de mașini în SUA (+10% vs. 2020), cu 100.000 de unități mai mult decât General Motors, în timp ce vânzările GM s-au ridicat la doar 2.21 milioane de unități (-13% vs. 2020).

Toyota urcă pe primul loc pe piața nord-americană

GM deținea prima poziție în topul vânzărilor din 1931. Succesul japonezilor s-a datorat în special modelului Corolla, vânzări mai mari cu 5% și Camry, +6.6%. Rav4, însă, unul dintre cele mai populare modele Toyota în SUA, a înregistrat o scădere de 5%.

Toyota Rav4 Adventure autoexpert.ro

La GM, scăderea a fost marcată de declinul în vânzări al modelului Chevrolet Silverado cu o scădere de 30%. Americanii au pus acest declin pe baza crizei semiconductorilor. Toyota s-a pregătit mai bine, având stocuri de componente la principalii săi furnizori, sistem ce le-a permis să răspundă mai bine crizei de semiconductori.

Cel mai probabil, GM va reveni pe prima poziție după ce criza de componente se va rezolva.

Toyota și Lexus au prezentat 15 noi modele electrice

Via Autocar

 

Adaugati comentariu