Toyota Avensis primește un mic update

2016 Toyota Avensis

Toyota a decis că Avensis are nevoie de întăriri. Așa că, pentru prima oară de la masivul facelift de anul trecut, nava amiral a japonezilor primește un ușor retuș cosmetic și tehnologic.

Să fim cinstiți: clienții modelului japonez îi vor fi mereu fideli, pentru că scara lor de valori se bazează pe robustețe și pe calitatea fără cusur a fabricației. Totuși, odată cu noua generație, Toyota Avensis a căpătat un ”vino-ncoa”, pe care nu l-a avut parcă niciodată. De la partea frontală agresiv rotunjită, până la interiorul ordonat ca la nemți, dar sportiv ca la italieni, Avensis a început să facă cu ochiul și altor clienți, orientați spre un stil dinamic și cursiv.

2016 Toyota Avensis interior

Nici gama de motorizări nu face de râs modelul, și asta deși nu există vreun propulsor capabil să depășească limita de 200 km/h. La fel de corect este că niciun propulsor nu sare, în medie, de 6.1 l/100 km. Asta ca să nu mai menționăm faptul că dieselul de 1.6 litri și 112 CP se mulțumește cu doar 4.1 l/100 km.

Aspectul la care Avensis strălucește este siguranța, care a propulsat modelul direct în vârful topului celor mai sigure mașini de familie din 2015. Astfel, în topul celor de la Euro NCAP, modelul japonez a punctat la fel de bine ca și Jaguar XE, devansând tot restul automobilelor din segment.

2016 Toyota Avensis

Date fiind atuurile modelului, Toyota a decis că mai poate umbla doar la finețuri, pentru a-i menține atractivitatea. Așa că, cei ce plănuiți să comandați un Avensis în acest an, aflați că ultima versiune a sistemului multimedia dezvoltat de niponi și numit Toyota Touch 2, va poposi pe listele de dotări opționale. Noutățile pe care noul sistem cu display tactil le oferă sunt un home screen intuitiv, complet redesenat și un acces mult mai facil la serviciul online My Toyota.

2016 Toyota Avensis interior

În plus, sistemul de navigație va fi oferit într-un pachet unic, numit Toyota Touch 2 with Go și va beneficia de conectivitate și update al harților gratuite pe următorii 3 ani. Japonezii vin cu o ofertă promoțională pentru încă 2 ani de la terminarea gratuității, adresându-se în special pasionaților de călătorii care vor să fie la curent cu traficul, vremea, prețurile la combustibil, parcările și alte puncte de interes. Totodată, sistemul navi se poate conecta la servicii utile, precum Google Streetview și Google Search.

La exterior, veți putea comanda un set nou de jante pe 16 inci și o nuanță la fel de nouă, numită Platinum Bronze, pe care o puteți vedea în fotografii.

 

Adaugati comentariu