Toyota Aygo X: informații și fotografii oficiale

Toyota a prezentat oficial cel mai mic model din gama sa numit Aygo X. Modelul de clasă mini a fost reinventat în forma unui crossover cu linii robuste.

După ce a prezentat un teaser pentru noul său model de clasă mini, Toyota a lansat astăzi modelul Aygo X. Reinventat în forma unui crossover de clasă mini, Aygo X rămâne fidel liniilor anunțate de conceptul Prologue prezentat la începutul acestui an.

Toyota Aygo X – crossover de clasă mini

Toyota spune că Aygo X este o propunere unică în segmentul mini. La nivel stililstic, păstrează o parte din liniile actualului model Aygo, precum și o parte din elementele specifice ca hayonul din sticlă, plafon retractabil textil și stopurile verticale.

Deși garda la sol a crescut cu 50 mm, silueta modelului Aygo rămâne familiară, cu console foarte scurte ceea ce promite o manevrabilitate excelentă în oraș. Modelul folosește o versiune scurtată a platformei GA-B folosită și de noile modele Yaris și Yaris Cross. Aygo X este cu 325 mm mai lungă față de modelul precedent, iar ampatamentul a crescut cu 90 mm. Portbagajul a crescut și el cu 60 litri pentru un total de 231 litri.

La interior, noul crossover își întâmpină pasagerii cu linii curbe și inserții colorate care se asortează cu exteriorul. În centru se află ecranul de 9 inch ce integrază sistemul Toyota Smart Connect Infotainment ce suportă conectivitate Apple Car Play și Android Auto. Un al doilea ecran se află în fața celui de la volan, iar Aygo X mai oferă iluminat ambiental, încărcare wireless pentru telefonul mobil și sistem audio JBL cu patru difuzoare și amplificator de 300 W.

Toyota Aygo X se poate configura cu un singur motor: 1.0 aspirat cu trei cilindri ce oferă 72 CP și 93 Nm. Acesta poate fi asociat cu o cutie de viteze cu cinci trepte sau o cutie automată S-CVT.

Noul model este produs în Europa, la uzina Toyota din Kolin, Republica Cehă. Vânzările vor începe din 2022.

Via Toyota

Adaugati comentariu