Toyota Aygo X Prologue Concept anunță un viitor crossover în segmentul mini

toyota aygo autoexpert.ro

Toyota a prezentat conceptul Aygo X Prologue, ce anunță un viitor model crossover pentru clasa mini.

Toyota nu renunță la segmentul mini și astăzi a prezentat planurile sale pentru un viitor model crossover ce va lua locul actualului Aygo. Pentru a ne face o idee, Toyota a creat un concept spectaculos numit Aygo X Prologue ce anunță un viitor model cu aspect robust.

Toyota Aygo X Prologue – mini crossover

Spre deosebire de actualul model Toyota Aygo ce a fost dezvoltat împreună cu grupul PSA și derivat în modele ca Citroen C1 sau Peugeot 108, noul Aygo X Prologue este un produs 100% Toyota.

Conceptul anunță un viitor model de segment A, dar care va avea un look robust, devenind un crossover ce va fi plasat în gamă sub modelul Yaris Cross. De altfel, viitorul Aygo X va împărți platforma cu TNGA-B cu Yaris și Yaris Cross.

Conceptul Toyota Aygo X Prologue a fost conceput și desenat de Centrul European de Design Toyota. Designerii europeni au integrat o serie de elemente inovative ca de exemplu camere inserate în oglinzile retrovizoare pentru a captura momentele speciale și suport de biciclete amplasate în partea din spate a mașinii.

Interiorul nu a fost dezvăluit, iar versiunea de serie va vedea lumina zilei undeva în prima parte a anului viitor.

Via Toyota

Adaugati comentariu