Toyota Aygo X va fi lansată în luna noiembrie 2021

Anunțat de conceptul Aygo X Prologue prezentat la începutul anului curent, noul model Toyota Aygo X va debuta oficial în luna noiembrie.

Toyota a confirmat oficial că noul model crossover mini numit Aygo X va fi prezentat în luna noiembrie a acestui an. Compania japoneză a publicat și o imagine teaser în care se poate vedea logo-ul noului model alături de stopul spate. Noul model a fost anunțat în luna martie de conceptul Toyota Aygo X Prologue.

toyota aygo autoexpert.ro

Toyota Aygo X – crossover de clasă mini vine în luna noiembrie

Toyota mai precizează în comunicatul transmis că X-ul din denumire este pronunțat Cross, semnalând prezența din ce în ce mai puternică în segmentul crossover. Aygo X va fi un crossover de clasă A, intrând în gamă sub recentul lansat Yaris Cross. Noul model va înlocui actualul model Aygo, aflat acum la a doua generație.

Spre deosebire de actualul model Toyota Aygo ce a fost dezvoltat împreună cu grupul PSA și derivat în modele ca Citroen C1 sau Peugeot 108, noul Aygo X este un produs 100% Toyota.

Noul model va folosi platforma GA-B dezvoltată sub arhitectura Toyota New Global, platformă folosită și de noul model Yaris. Noul Aygo X este dezvoltat în Europa pentru clienții europeni și este gândit pentru viața urbană. Producția se va face la uzina Toyota de la Kolin, Republica Cehă.

Via Toyota

 

Adaugati comentariu