Toyota bZ4X: imagini noi cu versiunea europeană a modelului electric

După prezentarea modelului pentru piața niponă, Toyota a publicat un set nou de imagini cu versiunea europeană a modelului SUV bZ4X, primul model full electric din gamă.

Primul model complet electric din gama Toyota a fost anunțat sub formă de concept în primăvara acestui an. Au urmat imaginile cu varianta pentru piața din Japonia, iar acum Toyota ne arată versiunea ce va fi comercializată în Europa.

Toyota bZ4X: versiunea europeană

Noul model electric Toyota bZ4X folosește platforma e-TNGA dezvoltată împreună cu Subaru. Modelul poate fi configurat cu unul sau două motoare electrice. În varianta cu un singur motor electric, acesta oferă 204 CP și 265 Nm. SUV-ul electric poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 8.4 secunde, iar viteza maximă este de 160 km/oră.

Versiunea cu două motoare electrice și tracțiune integrală are 218 CP și 336 Nm. Varianta mai puternică are nevoie de 7.7 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/oră. Toyota oferă și un sistem de recuperare a energiei prin decelare de tip ”single pedal drive”, ce permite controlarea mașinii doar prin intermediul pedalei de accelerație.

Pentru a alimenta motorul electric, Toyota folosește o baterie de densitate mare cu o capactiate de 71.4 kWh. Autonomia oficială este anunțată la 450 km, măsurată în ciclu WLTP. Sistemul suportă încărcări rapide la stații de până la 150 kW, unde noul model Toyota are nevoie de 30 minute pentru a se încărca de la 0 la 80%. Toyota garantează că bateria își va păstra 70% din capacitate chiar și după 10 ani de utilizare, cu condiția ca aceasta să fie verificată anual într-un centru autorizat Toyota.

Versiunea europeană oferă spațiu pentru cinci pasageri, iar portbagajul are o capacitate de 452 litri.

Via Toyota

 

Adaugati comentariu