Toyota Corolla Cross: informații și fotografii oficiale

Toyota mărește din nou gama de modele pentru Europa adăugând un nou crossover: Corolla Cross.

Deși inițial anunțase că modelului Corolla Cross este dedicat piețelor asiatice, Toyota va include acest model și în oferta europeană. Dat fiind apetitul clienților europeni pentru modele crossover, Toyota va oferi și noul model Corolla Cross.

Noul model este descris ca o versiune SUV a compactei Corolla, fiind dezvoltat pe aceeași platformă TNGA-C. Noul crossover va fi poziționat în oferta europeană între modelele CH-R și Rav4. SUV-ul are 4.46 metri lungime, 1.85 m lățime, 1.62 m lățime și 2.64 m ampatament.

Toyota Corolla Cross

Ca de obicei la Toyota, noul model dispune de sistem de propulsie hybrid, dar este primul model care va folosi a cincea generație a acestui sistem. Bateria Li-Ion are o capacitate mai mare și este mai ușoară cu 40% față de generația anterioară. Sistemul de propulsie hybrid poate transmite puterea către puntea față sau poate oferi tracțiune integrală i-AWD, caz în care folosește un al doilea motor electric pentru puntea spate.

Pentru varianta 4×2, noul model folosește motorul termic de 2.0 litri în combinație cu un motor electric pentru o putere totală de 197 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 8.1 secunde. Varianta i-AWD adaugă un al doilea motor electric cu o putere de 30.6 kW (41 CP).

La interior, Corolla Cross folosește un display de bord digital de 12.3 inch, iar pe consola centrală există un al doilea ecran de 10.5 inch. Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay wireless și Android Auto.

Noul model Toyota va fi disponibil din toamna anului viitor.

Via Toyota

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top