Toyota Corolla Cross: model SUV nou lansat pe piața din Thailanda

Un nou model SUV a fost adăugat în gama Toyota. Numit Corolla Cross acesta a fost lansat inițial pe piața din Thailanda, urmând să fie disponibil și pe alte piețe.

Toyota mărește din nou gama sa de modele SUV prin adăugarea noului Corolla Cross. Disponibil momentan pe piața din Thailanda, noul SUV va fi comercializat ulterior și pe alte piețe, dar nu există încă informații despre o posibilă versiune europeană.

După ce a lansat Yaris Cross în luna aprilie, noul Corolla Cross completează gama poziționându-se între modelele CH-R și Rav4.

Toyota Corolla Cross folosește platforma TNGA având o lungime de 4.460 mm. Ampatamentul de 2.640 m este identic cu cel al modelului CH-R. Corolla Cross oferă un portbagaj cu un volum de 487 litri.

Pentru piața din Thailanda, noul model Corolla Cross va fi disponibil exclusiv în versiune 4×2 echipate cu două motorizări. Prima folosește un motor pe benzină de 1.8 litri de 140 CP și 177 Nm. A doua variantă utilizează un sistem hibrid format din motorul pe benzină de 1.8 litri și un motor electric. Sistemul oferă 122 CP, iar transmisia este asiurată de o cutie de viteze E-CVT.

În ceea ce privește designul noului model SUV, deși poartă numele Corolla, nu are nimic în comun cu modelul hatchback. Vizual, Corolla Cross pare mai degrabă un Rav4 mai mic. Partea frontală se remarcă prin grila impresionantă și farurile cu lumini de zi LED.

Adaugati comentariu