Toyota Corolla, gama 2024 aduce noi tehnologii

Toyota Corolla AutoExpert.ro

Toyota Corolla Hatchback, Touring Sports și Sedan vor beneficia de o nouă Smart Digital Key și vor avea un sistem de purificare a aerului cu tehnologie nanoe-X.

Pentru actualizarea gamei Corolla, Toyota s-a concentrat asupra unor tehnologii noi, care fac modelele Hatchback, Touring Sports și Sedan mai confortabile și mai sofisticate. Noile caracteristici se adaugă atractivității oferite de adoptarea de către Corolla a tehnologiei electrice hibride Toyota de generația a cincea, care permite performanțe mai bune și o capacitate extinsă de conducere complet electrică, în același timp reducând consumul de combustibil și emisiile.

Toyota Corolla AutoExpert.ro
Toyota Corolla Touring Sports

Acces ușor cu Smart Digital Key

Proprietarii de Corolla se pot bucura de confortul unei noi chei digitale inteligente. Aceasta permite accesarea și conducerea mașinii prin intermediul unui smartphone. Cheia digitală inteligentă este compatibilă cu telefoanele Apple și Android și permite stocarea a până la cinci profiluri individuale pentru fiecare vehicul. Astfel, un utilizator autorizat trebuie doar să aibă telefonul la el pentru a debloca ușa și a porni mașina – nu e nevoie de o aplicație pentru a obține acces.

Tehnologia facilitează partajarea accesului între membrii familiei sau autorizarea unor terți să folosească vehiculul, cum ar fi mecanicii din service sau echipele de salvare/recuperare. Sistemul va fi util și pentru folosirea de către mai mulți șoferi, cum ar fi în cazul car sharingului.

Abonamentul pentru un an este inclus în prețul mașinii, iar cheia digitală este standard în echipările superioare.

Toyota Corolla AutoExpert.ro
Toyota Corolla Hatchback

Tehnologie nanoe-X pentru purificarea aerului

Dezvoltată de către Panasonic și folosită pentru prima dată într-un model Toyota pentru Europa, prin această tehnologie trilioane de particule de apă atomizate de dimensiuni nanometrice sunt trimise în fluxul de aer al ventilației. Acești radicali hidroxil au efecte benefice ample atunci când sunt utilizați în spații închise. În interiorul vehiculelor, acestea sunt: inhibarea activității bacteriilor și virușilor din aer, contribuind la prevenirea răspândirii mucegaiului; inhibarea polenului și a altor alergeni, precum cei legați de animalele de companie; descompunerea substanțelor periculoase care se găsesc în particule (PM2.5); eliminarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, utilizarea nanoe-X menține un nivel bun de umiditate în habitaclu, ceea ce are un efect pozitiv asupra pielii și părului. Sistemul este oferit standard în echipările superioare.

Noi opțiuni coloristice

În conformitate cu ultimele tendințe, Toyota adaugă noul Super Green metalizat opțiunilor coloristice pentru Corolla Hatchback și Touring Sports. Această culoare extrem de saturată este disponibilă exclusiv în combinație cu acoperișul și montanții negri lucioși contrastanți, pentru un aspect rafinat, dar sportiv. Pentru Sedan, noul Precious Silver conferă un aspect mai premium.

Modelele Corolla GR Sport adoptă noul finisaj Liquid Black pentru detaliile exterioare ale versiunilor cu echipări superioare, creând un sofisticat efect de crom satinat pentru oglinzile exterioare, inserțiile pragului și ornamentele inferioare ale spoilerului din față.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top