Toyota GR Supra vine oficial în România

Importatorul Toyota în România a anunțat că modelul sportiv GR Supra va face parte din oferta oficială începând de anul viitor. Prețul nu a fost încă comunicat.

Toyota România a anunțat oficial ca va importa în România modelul GR Supra. Alături de GR Yaris, noua generație Supra face parte din portofoliul de modele sportive pregătite alături de divizia GR a constructorului nipon.

Noua Toyota Supra

Toyota GR Supra vine și în România

Modelul Supra a revenit în gama Toyota după o pauză de aproape 20 de ani. A cincea generație a fost lansată la Salonul Auto de la Detroit din 2019. Modelul a fost dezvoltat împreună cu BMW și folosește o platforma comună cu modelul BMW Z4.

Ambele modele, BMW Z4 și Toyota Supra sunt asamblate în Austria la uzina Magna Steyr. Supra a preluat și motorizarea 3.0 turbo de la BMW ce oferă 340 CP și 500 Nm. Modelul are nevoie de 4.3 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră.

Din gamă face parte și motorizarea 2.0 turbo de 258 CP și 400 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5.2 secunde, iar viteza de top este limitată la 250 km/oră. Ambele motorizări sunt asociate cu transmisia automată cu opt trepte.

Via Toyota România

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top