Toyota Harrier: un nou SUV în gama producătorului japonez

Noul SUV Toyota Harrier are un design cu linii elegante și va fi disponibil exclusiv pe piața din Japonia. Pentru început, cel puțin.

Toyota a introdus un nou model SUV în gama sa de modele. Numit Harrier, acest nou model va fi lansat în această vară pe piața din Japonia. Pentru japonezi este a patra generație a modelului Harrier.

Noul SUV folosește platforma TNGA, utilizată și de actualul model Toyota Rav4. Toyota Harrier are o lungime de 4.74 m, 1.86 m lățime și 1.66 m înălțime. Cu un design elegant și taios, Toyota Harrier are un look ce se apropie de designul SUV-urilor coupe, iar dacă va ajunge vreodată și pe alte piețe în afară de Japonia, cu siguranță va fi vândută sub brandul Lexus.

Clienții din Japonia vor putea alege între motorizarea 2.0 benzină de 171 CP sau sistem hibrid format din motorul 2.5 benzină și motor electric ce oferă 218 CP pentru versiunea 4×2 sau 222 CP pentru modelul 4×4 (motor 2.5 benzină și două motoare electrice).

Designul minimalist și elegant se regăsește și la interior și deși există elemente comune cu Rav4, cele două modele abordează un stil de design interior total diferit. Consola centrală este dominată de un display tactil de 12.3 inch, iar printre materialele folosite la interior regăsim pielea artificială.

Toyota Harrier mai are în echipare și un plafon panoramic de sticlă, iar de pe lista sistemelor de siguranță nu lipsește Toyota Safety Sense ce permite detectarea pietonilor pe timp de zi și noapte.

Citește și: Toyota Hilux GR cu motor V6 de 270 CP

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top