Toyota Mirai: a doua generație a modelului alimentat cu hidrogen

toyota-mirai-autoexpert-9

A doua generație a modelului Toyota Mirai a debutat oficial pe piața din Europa. Mirai folosește tehnologia celulei de combustibil cu hidrogen pentru a produce energie electrică.

Toyota a lansat oficial în Europa a doua generație a modelului Mirai. Este unul dintre puținele modele de serie de utilizează hidrogenul drept combustibil, iar japonezii au lansat deja a doua generație.

toyota-mirai-autoexpert-11

Toyota Mirai – a doua generație

Noul model este diferit față de generația anterioară trecând pe platforma GA-L cu tracțiune spate. Noul model este mai lung și mai lat față de predecesorul său. Designul a fost și modificat, fiind acum unul mai pe placut clienților europeni.

Prima generație Toyota Mirai are o autonomie de 500 km. Acesta a fost lansat în 2014, iar de atunci au fost vândute aproximativ 10.000 unități.

toyota-mirai-autoexpert-14

Sistemul de propulsie este alcătuit din celule de combustibil cu hidrogen ce produc energie pentru motorul electric. Puterea este de 184 CP, iar pentru stocarea energiei electrice, modelul folosește acum o baterie li-ion. Modelul anterior folosea o baterie ni-metal hibrid.

Performanțele au fost îmbunătățite, Toyota Mirai accelerând acum de la 0 la 100 km/oră în 9 secunde, iar viteza maximă este de 175 km/oră.

toyota-mirai-autoexpert-17

Rezervorul sub presiune pentru hidrogen are forma literei T și poate stoca 5,6 kg de hidrogen ceea ce oferă modelului din Japonia o autonomie de 650 km. Procesul de alimentare durează aproximativ 5 minute.

toyota-mirai-autoexpert-1

Toyota oferă trei niveluri de echipare pentru Mirai, iar de la nivelul de bază modelul este echipat cu jante de 19 inch, sistem infotainment cu ecran de 12.3 inch, faruri bi-LED.

Via Toyota

Adaugati comentariu