Toyota Mirai devine taxi în Copenhaga

Toyota a livrat 100 de exemplare ale modelului alimentat cu hidrogen, Mirai, pentru un serviciu de taximetrie din capitala Danemarcei.

Modelul Toyota Mirai ce folosește tehnolgia Fuell Cell cu hidrogen a fost ales de o companie de taximetrie din Copenhaga. Autoritățile din Danemarca își doresc ca transportul public să devină ecologic, iar din 2030 toate mașinile folosite pentru servicii de taximetrie trebuie să aibă emisii zero.

Toyota Mirai – taxi în Copenhaga

Din 5 noiembrie, compania daneză DRIVR, ce oferă un serviciu de taximetrie bazat pe o aplicație de mobil, pune la dispoziția clienților săi 100 de exemplare Toyota Mirai. Proiectul face parte din inițiativa europeană Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME2). Această inițiativă are ca scop introducea transportului public cu vehicule alimentate cu hidrogen în mai multe țări din Uniunea Europeană.

În Copenhaga, DRIVR este compania aleasă de către primărie pentru a opera serviciile de taxi.

”Suntem incredibil de mândri că DRIVR a primit sarcina importantă de a ajuta municipalitatea să facă din Copenhaga un oraș mai ecologic și suntem foarte recunoscători pentru cooperarea cu Toyota, care ne-a susținut cu noul model Mirai”, a spus CEO-ul companiei DRIVR.

A doua generație a modelului Toyota alimentat cu hidrogen a debutat pe plan european în luna martie a acestui an.

Noul model este diferit față de generația anterioară trecând pe platforma GA-L cu tracțiune spate. Noul model este mai lung și mai lat față de predecesorul său. Designul a fost și modificat, fiind acum unul mai pe placut clienților europeni. Prima generație Mirai are o autonomie de 500 km. Acesta a fost lansat în 2014, iar de atunci au fost vândute aproximativ 10.000 unități.

Via Toyota

Adaugati comentariu