Toyota oprește producția la uzina din Cehia

Toyota Aygo X

Toyota va opri producția la uzina din Kolin, Republica Cehă pentru toată luna februarie. Lipsa de componente a fost invocată drept motivul principal.

Toyota oprește producția la uzina sa din Cehia, invocând lipsa componentelor necesare pentru asamblarea modelelor Aygo X și Yaris. “Din cauza problemelor pe lanțul de aprovizionare, vom fi nevoiți să închidem temporar producția începând din 31 ianuarie,” au transmis reprezentanții uzinei din Kolin, citați de Automotive News Europe.

Toyota oprește producția

Producția la uzina din Kolin, Cehia va fi oprită pentru toată luna februarie. În 2022, uzina din Cehia a produs peste 200.000 de automobile Aygo X și Yaris, o creștere cu 34% față de producția din 2021. Uzina Toyota de la Kolin este amplasat la aproximativ 60 kilometri est de capitala Praga.

Toyota Kolin

Toyota a investit aici peste 180 milioane euro pentru extinderea fabricii și implementarea liniei de asamblare pentru platforma TNGA-B după ce a devenit unic proprietar al uzinei în 2021. Anterior, uzina de la Kolin a fost deținută de un consorțiu format din PSA și Toyota.

Nu este prima dată când uzina din Cehia își oprește producția. La jumătatea anului 2021 producția a fost oprită din cauza crizei semiconductorilor.

Oprirea producției va afecta, cel mai probabil, termenele de livrare pentru modelul Toyota Aygo X. Modelul Yaris mai este produs de Toyota și în Franța.

Via Automotive News

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top