Toyota oprește temporar programul pentru mașinile autonome

toyota

Toyota a decis să suspende temporar programul referitor la mașinile autonome după accidentul fatal din SUA al mașinii dotate cu tehnologia Uber.

Măsura nu afectează cercetările, potrivit celor de la The Car Connection, ci numai testele pe șosele. ”Fără îndoială, incidentul are urmări emoționale asupra publicului și nu este momentul potrivit pentru a continua verificările pe drumurile publice”, a explicat un reprezentant al companiei nipone. Acesta nu a fost însă în măsură să ofere detalii referitoare la perioada pentru care programul este suspendat sau dacă vor exista modificări de ordin tehnologic.

De precizat că Toyota a început să investeascp în Uber în 2016, iar recent a purtat discuții pentru a cumpăra tehnologia autonomă a acestora. Afacerea nu a fost concretizată pentru moment și, susține presa americană, nu este pusă în pericol de incidentul consemnat în urmă cu câteva zile.

One thought on “Toyota oprește temporar programul pentru mașinile autonome

  1. Un șofer cu experiența își ia niște măsuri de precauție, mașina autonoma ar trebui sa aibe in Luș o camera cu Infrarosu și una termică și sa știe ce se întâmpla pe o raza mai mare decât cea vizuala in mod normal și doar așa va putea “intui” eventualele pericole. Dacă vede doar cât văd farurile mai ales cu faza scurta regulamentara, nu va reuși sa evite niciodată un accident, degeaba mașina conduce corect când ceilalți colegi de trafic nu o fac

Adaugati comentariu