Toyota prezintă conceptul LQ – un automobil electric autonom dotat cu inteligență artificială

Toyota a prezentat conceptul unui automobil electric autonom ce folosește inteligența artificială.

Toyota încă nu are un model electric de serie, constructorul japonez mizând până acum pe modele cu propulsie hibridă. În așteptarea primului model electric de serie, Toyota a prezentat un concept electric numit LQ.

Noul concept anunță un posibil viitor model electric și are un design similar cu cel al conceptului Toyota Concept-i prezentat în ianuarie 2017. Cu un design futurist, Toyota pune accent pe tehnologii, multe dintre acestea urmând a fi utilizate pe viitoare modele de serie.

Toyota Concept-i

Conceptul Toyota LQ are capacități autonome de nivel 4, iar la interior folosește un head-up display cu realitate augmentată (AR-HUD). Mai mult, concepul folosește un sistem ce mizează pe inteligența artificială, numit Yui. Acesta este un asistent virtual ce poate intui ce informații să ofere celui de la volan sau poate seta automat climatizarea și alte elemente de la interior în funcție de starea emoțională a șoferului.

Toyota nu a publicat detalii tehnice despre sistemul electric de propulsie, limitându-se doar să comunice o autonomie de 300 km cu un plin de baterie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top