Toyota Proace Verso Electric: utilitară electrică cu 330 km autonomie

Toyota a adăugat în gama modelului utilitar Proace Verso o versiune electrică. Modelul este dezvoltat împreună cu grupul PSA, platforma fiind comună cu modelele Opel Vivaro, Citroen Jumpy și Peugeot Expert.

Modelul Toyota Proace Verso Electric este echipată cu un motor electric de 136 CP și 260 Nm. VOt fi disponibile două baterii: 50 kWh ce oferă o autonomie de 230 km sau 75 kWh ce promite o autonomie de până la 330 km.

Modelul japonez poate rula cu o viteză maximă de 130 km/oră. Modelul poate fi cpnfigurat în trei versiuni de lungime: compact, medium și long. Spațiul interior este suficient pentru transportul a opt pasageri.

Bateria poate fi încărcată la prize obișnuite sau la stații de încărcare cu o viteză de până la 100 kW. La cele mai rapide stații, o încărcare de la 0 la 80% va dura 45 minute pentru bateria mare de 75 kWh sau 30 minute pentru bateria de 50 kWh.

Modelul Proace Verso Electric poate fi deja comandat în Europa din luna noiembrie, iar primele exemplare vor fi livrate în martie 2021.

Toyota Yaris Cross

Via Toyota

Adaugati comentariu