Toyota reia producția modelului electric bZ4X

Toyota bZ4X autoexpert.ro

Primul model complet electric produs de Toyota revine în producție după o perioadă de trei luni de pauză. 

Modelul electric Toyota bZ4X a debutat cu stângul în lumea auto. Imediat după lansare, japonezii au fost nevoiți să emită un recall masiv pentru SUV-ul electric din cauza unei probleme ce putea duce la desprinderea roților în mers.

Toyota bZ4X revine în producție

Au fost afectate 2700 de exemplare, dintre care 2200 au fost comercializate în Europa. După trei luni în care producția a fost oprită, Toyota reia asamblarea modelului electric la uzina Motomachi din Japonia. Problema a afectat și marca Subaru. Modelul electric Subaru Solterra este identic din punct de vedere tehnic cu Toyota bZ4X.

Noul model electric Toyota bZ4X folosește platforma e-TNGA dezvoltată împreună cu Subaru. Modelul poate fi configurat cu unul sau două motoare electrice. În varianta cu un singur motor electric, acesta oferă 204 CP și 265 Nm. SUV-ul electric poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 8.4 secunde, iar viteza maximă este de 160 km/oră.

Versiunea cu două motoare electrice și tracțiune integrală are 218 CP și 336 Nm. Varianta mai puternică are nevoie de 7.7 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/oră. Toyota oferă și un sistem de recuperare a energiei prin decelare de tip ”single pedal drive”, ce permite controlarea mașinii doar prin intermediul pedalei de accelerație.

Via Reuters

Adaugati comentariu