Toyota va produce înlocuitorul modelului Aygo la uzina din Cehia

toyota aygo autoexpert.ro

Toyota a anunțat că va continua să producă un model de segment A la uzina de la Kolin, Cehia. Aceast model va fi înlocuitorul actualului Aygo.

Toyota va avea în continuare în gamă un model de clasă mini, ce va înlocui actualul model Aygo. Acesta a fost dezvoltat în colaborare cu grupul PSA, modelul fiind vândut și sub mărcile Citroen și Peugeot. Cele trei modele era asamblate la uzina din Cehia.

Toyota Aygo va avea un urmaș

De la finalul anului trecut, uzina TPCA din Kolin, Cehia a trecut în proprietatea grupului Toyota, iar marca japoneză a confirmat oficial că va produce aici un înlocuitor pentru modelul Aygo.

Noul model ce va fi produs la uzina din Cehia va folosi platforma TNGA și a fost anunțat de conceptul Toyota Aygo X. Alături de noul model de clasă mini, Toyota va produce aici și noul model Yaris ce folosește versiunea GA-B a platformei Toyota New Global Architecture. Modelul Yaris mai este produs și la uzina din Valenciennes, Franța.

Toyota este unul dintre puținii constructori de volum care au decis să rămână în segmentul mașinilor mici. Ford și Opel au renunțat la acest segment de piață din cauza profiturilor mici.

Via Toyota

Adaugati comentariu