Transformare: uzina VW din Zwickau va asambla exclusiv modele electrice

O transformare istorică va avea loc la uzina Volkswagen din Zwickau. După 116 ani în care a produs automobile clasice, aici vor fi asamblate exclusiv mașini electrice.

Ultimul automobil Volkswagen cu motor termic produs la uzina din Zwickau a fost un model Golf R Estate cu motor 2.0 TSI și vopsit în nuanța alb perlat Oryx.

Uzina din Zwickau oprește producția automobilelor cu motor termic după 116 ani și peste 6 milioane de exemplare construite. De acum înainte, la Zwickau vor fi construite exclusiv automobile electrice din gama ID pentru Volkswagen, iar ulterior vor fi asamblate și modele Audi și Seat.

Capacitatea anuală de producție la Zwickau este de 330.000 unități. Uzina este acum în perioada de tranziție pentru adaptarea la producția de modele electrice. Primul exemplar electric va ieși de pe banda de asamblare la finalul anului 2020 și va fi un model din gama VW ID.4.

Primele imagini cu modelul Volkswagen ID.4 au fost deja dezvăluite neoficial pe un site din China.  Noul ID.4 va folosi arhitectura MEB inaugurată de VW ID.3, cu motorul electric amplasat pe puntea spate. Cel mai probabil, noul ID.4 va folosi aceleași baterii ca și ID.3 și va exista și o versiune de lansare 1st Edition.

Volkswagen Zwickau este prima uzină a grupului german ce a fost convertită pentru producția exclusivă de automobile electrice după investiții de 1.2 miliarde euro.

via Volkswagen

Adaugati comentariu