Trei noi modele sport Lexus F

Lexus F autoexpert.ro

Previziunile arată senzațional: conform site-ului japonez Japan’s Best Cars, ”sunt pe țeavă” trei noi modele sport Lexus F. Toate vor apărea până la sfârșitul anului.

Mercedes-AMG? BMW Motorsport? Audi RS? Alfa Romeo Quadrifoglio Verde? Toyota Gazoo Racing? Nu, nu azi. Azi avem Lexus F. Și nu unul, ci trei.

Pentru că, spun zvonurile venite direct din Japonia, compania niponă se pregătește să ducă sigla sport ”F” în segmente în care nu a mai fost vreodată.

Gama actuală

Actualmente, gama de vehicule de performanță Lexus este alcătuită din RC F și LC (coupe cu V8 aspirat sau hibrid, respectiv cabrio). Sigur, există câte o versiune F în fiecare segment, dar este vorba doar despre modificări stilistice ale fiecărui model, combinate cu o agilitate ameliorată, și nu despre motoare puternice ca ale adversarilor de mai sus.

➡ Tribut pentru Lexus LFA 💡

Ei bine, japonezii vor începe să introducă propulsoare mai puternice în segmentele deja consacrate, dând naștere unor versiuni cu adevărat sportive.

Trei modele Lexus F

Totul va începe cu rivalul modeleor BMW M3 și Alfa Romeo Giulia QV, numit IS-F, care va fi înviat de Lexus în noiembrie. Actualmente, gama IS vine animată de un 2,0 l turbo cu 4 cilindri și 241 CP și de un 3,5 l V6 aspirat, de 260 CP. Viitorul IS-F promite un V8 natural aspirat, de 5.5 litri. Este motorul care pe RC-F dezvoltă 464 CP și care pe sedanul de clasă medie va avea 474 CP.

➡ Mercedes-AMG GLE 63 de 920 CP 💡

Tot în noiembrie va apărea și versiunea sport a lui Lexus LS, care va concura cu BMW M760i și Mercedes-AMG S63. Sub capotă va lucra un motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri, ce va dezvolta 660 CP, clar peste cei 600, respectiv 603 CP ai rivalilor germani.

Lexus F autoexpert.ro

Ei bine, conform site-ului nipon, în aceeași lună va apărea și al treilea model sport Lexus F, coupe-ul LC F, va veni cu același motor V8 de 660 CP de pe LS-F. Acesta va avea și o versiune de circuit, cu elemente aero agresive (foto).

via Best Car Web

 

Adaugati comentariu