Tribut: Mercedes AMG GT Stirling Moss speedster

Tribut Stirling Moss Mercedes AMG GT Speedster

Tribut: Mercedes AMG GT Stirling Moss, 700 CP, motor V8 twin turbo și design minimalist de speedster.

Foto: flickr

Sir Striling Moss s-a a decedat duminică 12 aprilie 2020 în vârstă de 90 de ani. Acest monstru sacru al motorsportului, supranumit de Fangio și „campionul fără coroană”, pentru că nu avea în palmares niciun titlu de campion mondial în Formula 1 în ciuda performanțelor sale încă neegalate, a fost mai înainte de toate un gentleman care a pus sportivitatea mai presus de rezultate.

Mr. Motor Racing – Sir Stirling Moss

El a ratatat cu puțin obținerea titlului mondial în 1958, care i-a scăpat printre degete după ce a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a-l ajuta pe rivalul său de atunci Mike Howthorn, în Marele Premiu al Portugaliei.

Stirling Moss

Azi, întreaga comunitate sportivă îi aduce un omagiu. De la Lewis Hamilton la organizatorii din Formula 1, fiecare regretă pierderea uneia dintre cele mai mari personalități ale acestui sport.

Stirling Moss
Lewis Hamilton și Sir-Stirling la Monza

În 2009 Mercedes a decis să-i aducă un omagiu fostului său pilot de uzină, într-un fel propriu, creând o serie specială a hipercar-ului McLaren SLR.

Denumit SLR McLaren Stirling Moss acesta era un speedster stilizat, construit în doar 75 de exemplare. Motorul era un V8 supraalimentat ce dezvolta 650CP, prețul fiind de peste 1 milion USD (aprox 900.000euro)

Stirling Moss
Modelul produs în ediție limitată: McLaren MercedesSLR 722-StirlingMoss, aflat la Țiriac Collection

Un Mercedes AMG GT Stirling Moss, de ce nu?

Imediat rețelele de socializare au fost inundate cu informații despre el. Ne-a atras atenția un set de imagini realizate de Cop P cu o versiune speedster a actualului Mercedes AMG GT,  într-un fel, descendentul spiritual al SLR-ului.

Formula conceptuală este aceeași ca și în cazul SLR Stirling Moss, o versiune fără parbriz a mașinii sport germane.

Acesta va evoca spiritul modelului 300 SLR al lui Stirling Moss ca tribut adus carierei impresionantului pilot britanic

Ne putem imagina sub capotă un V8 bi-turbo ce dezvoltă aproximativ 700CP – un  concurent pentru modele precum Ferrari SP1/SP2 sau Aston Martin V12 Speedster.

 

Adaugati comentariu