Toată lumea aplaudă superioritatea pe care-o are uleiul sintetic, raportată la cel mineral. Întrebarea rămâne, totuși: de ce și cu cât este mai bun? În clipul de mai sus, diferența dintre cele două tipuri de ulei este explicată simplu, vizual, pentru ca fiecare dintre noi să-și facă o idee despre ceea ce se întâmplă în motor după ce ”dăm la cheie”.

Articolul se referă la gradul de vâscozitate a uleiului, care este cea mai importantă caracteristică a lubrifiantului. Vâscozitatea este caracteristica uleiului de a curge: un ulei vâscos este mai rezistent la curgere, în timp ce unul mai puțin vâscos, deci mai lichid, curge mai repede, pătrunzând prin canalele motorului într-un timp mai scurt și reducând uzura.

Uleiul sintetic

 

Desigur, sunt lucruri pe care mulți dintre noi le știu, dar știe oare cineva cum variază vâscozitatea în funcție de tipul uleiului, uzura sa și temperatura pe care-o are? Vă invit să urmărim împreună filmul, pentru a înțelege teoria și a vedea practic, ce deosebește uleiul mineral de cel sintetic.