Un autobuz Solaris cu hidrogen circulă în București pe linia 336

Societatea de Transport București (STB) testează împreună cu Solaris Bus&Coach un autobuz Urbino 12 alimentat cu hidrogen în București pe linia 336.

STB și Solaris testează în acest weekend și până în data de 2 decembrie un autobuz Urbino 12 pe linia 336 din Capitală. Autobuzul Solaris Urbino 12 folosește hidrogenul drept combustibil, fiind un vehicul cu emisii poluante zero.

Autobuz Solaris cu hidrogen pe linia 336

Acțiunea face parte dintr-un turneu național inițiat de compania poloneză Solaris. Autobuzul cu hidrogen a fost prezentat în 12 orașe din România. Turul este realizat împreună cu Linde Gaz România, partenerul care asigură alimentarea cu hidrogen.

„Pentru o perioadă de mai bine de o săptămână, punem la dispoziția călătorilor din Capitală un autobuz Solaris cu hidrogen. Aceasta este cea mai sustenabilă tehnologie în industria de transport public. Și vor avea posibilitatea să îl testeze pe traseul liniei 336. Prin acest demers, sperăm să convingem autoritățile bucureștene să adopte această soluție inovatoare, disponibilă deja în mai multe orașe europene, cu beneficii importante din punct de vedere al costurilor, dar și a protecției mediului înconjurător. Mai mult decât atât, componenta ecologică ce îl definește garantează o experiență de călătorie complet lipsită de emisii poluante, care pe viitor va avea un impact pozitiv semnificativ în calitatea vieții cetățenilor”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

Solaris Urbino 12 Hydrogen folosește tehnologia fuell cell ce convertește hidrogenul în energie electrică folosită pentru sistemul de propulsie al autobuzului.

Via Cargo&Bus

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top