Advertisement

Un Dodge WC57 folosit de Generalul Patton va fi vândut la licitație

O casă de licitații din Statele Unite ale Americii va scoate la vânzare un vehicul militar Dodge WC57 folosit de celebrul General Patton în al Doilea Război Mondial.

Un vehicul militar Dodge WC57 despre care se crede că a fost folosit de Generalul Patton în teatrul de operațiuni din Europa va fi oferit la licitație.

Dodge

Exemplarul ce va fi vândut la licitație folosește un motor cu șase cilindri de 3.8 litri pe benzină ce dezvoltă 93 CP. Viteza maximă a modelului Dodge militar era de 90 km/oră. Acest tip de vehicul militar a fost construit de Dodge între 1942 și 1945 și a fost preferat în special de ofițerii armatei americane.

Dodge

Dodge avea să facă câteva modificări modelului său militar prin adăugarea de elemente blindate pentru protecția motorului și a unei mitraliere Browning M1919 A44 calibrul .30. Exemplarul folosit de generalul Patton mai are și un claxon puternic, precum și o bară metalică pentru locurile din spate.

Exemplarul oferit la licitație a fost restaurat complet și va fi vândut în cadrul unui eveniment în Auburn, Indiana între 11 și 14 iunie.

Dodge

Exemplarul poate fi achiziționat în cadrul licitației organizată de Worldwide Auctioneers.

Celebrul Ford Mustang din filmul Bullit a fost vândut la licitație

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top