Un Duesenberg SJ din 1935 a învins la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

Ediția din 2023 a celebrului Concurs de Eleganță de la Villa d’Este și-a anunțat câștigătorii. Duesenberg SJ Speedster a fost favoritul juriului, iar Ferrari 250 GT Spyder California, cel al publicului.

Început în toamna lui 1929 sub denumirea „Coppa d’Oro Villa d’Este” și organizat pe atunci de Clubul Automobilistic și Comitetul de Sănătate din Como pe proprietatea Grand Hotel Villa d’Este, acum celebrul „Concorso d’Eleganza Villa d’Este” a avut o nouă reprezentație în perioada 19 – 21 mai 2023.

Dedicat frumuseții mașinilor clasice și atent păstrător al originalității acestora până la ultima piuliță, concursul de eleganță din acest an a scos la lumină sute de vehicule din epoci apuse, iar dintre acestea juriul a decis ca premiul „Best of Show” – BMW Group Trofeo să fie acordat unui Duesenberg SJ Speedster din 1935 avându-l ca designer pe Gurney Nutting.

Gary Cooper, Clark Gable, Greta Garbo sau James Cagney sunt doar câteva dintre vedetele care au condus un Duesenberg în anii 1930. Fondatorii companiei, Fred și August Düsenberg, au emigrat în SUA din Westfalia (Germania) în 1880.

Totodată, grație succeselor din competițiile sportului cu motor, numele Duesenberg – scris acum cu ue – a devenit rapid cunoscut la nivel mondial. Iar producția vehiculelor în serie mică și cu dotări exclusiviste a transformat Duesenberg într-o vedetă a pieței mașinilor dedicate celor cu buzunare largi și pline.

Lansat în 1932, modelul SJ Speedster punea la dispoziția șoferului nu mai puțin de 320 CP, putere cu care mașina reușea să atingă o viteză maximă de aproximativ 220 km/h (140 mph).

Complet original, vehiculul deținut acum de americanul William Lyon a primit premiul „Best of Show”, iar mândrul său proprietar a devenit utilizatorul unui ceas A. Lange und Söhne din aur alb creat exclusiv pentru câștigătorul ediției din 2023 a Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Alături de spectaculosul Duesenberg, a cărui poziție pe prima treaptă a podiumului a fost stabilită de juriu, un Ferrari 250 GT Spyder California din 1961 a câștigat aprecierile publicului devenind câștigătorul premiului popular „Coppa d’Oro Villa d’Este”.

Pentru prima dată în istoria competiției a fost oferit un premiu și pentru sunetul motorului, iar câștigătorul „Canto del Motore” a fost un Porsche 917 K din 1970.

– BMW Concept Touring Coupe: model unicat prezentat la Concursul de Eleganță Villa d’Este

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top