Un exemplar Toyota Mirai a fost convertit în papamobil pentru Vatican

Papa Francis a primit un nou automobil dedicat vizitelor sale: o Toyota Mirai alimentată cu hidrogen și transformată în papamobil.

Noul automobil de la Vatican i-a fost oferit Papei Francis de către Toyota și episcopii catolici din Japonia. În cadrul unei scurte ceremonii ținute la Vatican, Papa Francisc a intrat în posesia noului papamobil.

Modelul Mirai a fost convertit pentru a putea fi folosit pentru vizitele oficiale ale Papei. O parte a plafonului a fost înlăturată și a fost instalat un acoperiș înălțat pentru a îl proteja pe Papa Francis. A fost instalat scaunul papal și balustrade pentru sprijin. În partea din spate există o treaptă din aluminiu pentru un acces mai facil pe platformă.

Toyota Mirai este singurul automobil produs în serie ce folosește pile de combustibil cu hidrogen pentru propulsie. Acestea produc energie electrică cu care este alimentat un motor electric de 152 CP.

În Vatican nu există stații de alimentare cu hidrogen, presa din Italia spunând că cea mai apropiată stație este la 15 km de reședința suveranului pontif. Mirai are însă o autonomie de peste 500 km.

Exemplarul Toyota Mirai papal a fost creat special pentru vizita făcută de Sfântul Părinte în noiembrie anul trecut în Japonia și donată către Conferința Episcopală Japoneză.

Via AutoExpress

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top