Un important brand auto părăsește Europa de Vest

Infiniti-QX50-2019-1280-62

Un important brand auto premium spune adio piețelor din Europa de Vest, pentru a-și concentra resursele financiare și de personal în state care îi aduc profit. Este vorba despre Infiniti, brand-ul de lux de la Nissan.

Infiniti se va retrage din Europa de Vest la începutul anului viitor. Constructorul auto promite că planul de restructurare nu va avea niciun impact asupra operațiunilor în curs din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia.

Planul companiei include și electrificarea întregului portofoliu începând cu 2021, eliminarea progresivă a versiunilor diesel și dezvoltarea gamei de SUV-uri în America de Nord. În același timp, Infiniti plănuiește lansarea a cinci modele noi rezervate pieței din China, în următorii cinci ani.

Constructorul premium nipon inteționează să întrerupă, la mijlocul acestui an, producția modelelor Q30 și QX30, la uzina din Sunderland, Marea Britanie, acolo unde, la această oră, se construiesc mai multe modele Nissan, printre care Qashqai și X-Trail. Nici acesta din urmă însă, nu va mai vedea lumina zilei în Anglia.

Cea mai mare piață pentru Infiniti rămâne America de Nord, aproximativ 70% din volumul total de vânzări fiind concentrate acolo.

Infiniti speră că acest plan de restructurare pe termen lung va aduce profit, dar nu a anunțat nimic referitor la soarta angajaților din Europa de Vest.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top