Un nou SUV Alfa Romeo? Italienii lucrează la un crossover compact

Fiat Chrysler Automobiles a anunțat investiții de 5 milioane de euro în uzinele de pe teritoriul Italiei, în intenția de a accelera ritmul vânzărilor, de a scăpa de vehiculele neprofitabile și de a se orienta în direcția celor cu cerere mare.

FCA a identificat corect segmentul care poate aduce o schimbare de imagine. Este vorba despre gama crossover-elor de lux. Astfel un nou SUV Alfa Romeo de clasă mică va intra în curând în etapa de dezvoltare.

Crossover-ul compact va fi construit la uzina Pomigliano, acolo unde doar SUV-ul subcompact Fiat Panda se mai produce.

Șeful Operațiunilor FCA din Europa, Pietro Gorlier, dezvăluie că viitorul model va primi platforma pe care este construit noul Jeep Renegade, pe care l-am testat și noi de curând. Aceeași platformă stă și la baza modelelor Jeep Compass și Fiat 500X.

Alfa Romeo SUV compactCitește și:

Top 5 mașini care au marcat era lui Sergio Marchionne

Gorlier a anunțat că Renegade va primi și o versiune plug-in hybrid în 2020, iar aceasta se va regăsi ulterior și în gama viitorului SUV Alfa Romeo.

Acesta ar trebui să vadă lumina zilei în 2022 și nu va fi singurul model nou cu gardă mare la sol. Alfa plănuiește să intre pe teritoriul periculos al deja consacratelor BMW X5 și Mercedes-Benz GLE cu încă o mașină. Aceasta ar putea primi platforma fratelui mai mic, Stelvio, pe care va fi construit și viitorul crossover de clasă mică de la Maserati.

Planurile FCA includ și dezvoltarea unei platforme modulare pentru mașini electrice, vizând astfel, într-o primă fază, viitoarea generație Fiat 500 EV. În strategia companiei se află și demararea producției modelului Jeep Compass pentru piața europeană la uzina Melfi din Italia.

*Foto: Alfa Romeo Stelvio

Adaugati comentariu