Un prototip Maserati Grecale a fost distrus

Prototip Maserati Grecale accident autoexpert.ro

Mașina asta nici n-a fost lansată încă! Totuși, șoferul unui autoturism Ford s-a gândit s-o supună unui crash-test. Maserati Grecale s-a comportat, însă, admirabil, iar șoferul a scăpat fără răni.

Nu în fiecare zi vezi un prototip al unui viitor model făcut zob pe străzile orașului. Iar dacă este vorba de un Maserati Grecale camuflat, așa cum s-a întâmplat săptămâna asta în Torino, imaginea devine și mai specataculoasă. SUV-ul italian, al cărui debut, așa cum am scris aici, a fost amânat pentru primăvara viitoare, a “îmbrățișat” un stâlp în sensul giratoriu din Piazza Polonia, după ce a fost lovit de un Ford.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᴡɪʟᴄᴏ ʙʟᴏᴋ (@wilcoblok)

Rezultatul: multe avarii la mașină, dar, din fericire, niciuna pentru șoferul său de test, pentru care nici nu a fost nevoie de salvare. Dar ce căuta unul dintre multele prototipuri camuflate ale lui Grecale, la plimbare prin oraș?

Prototip Maserati Grecale accident autoexpert.ro

Ettore Dezza, managerul diviziei sport a mărcii italiene, spune: ”Mașina implicată în accident nu era un prototip în sens strict, pentru că ieșise de pe linia de producție. Era, deci, un exemplar de producție care urma să fie păstrat de Maserati. Mașinile noastre ies pe șosele după teste riguroase pe pistă, unde dovedesc că sunt sigure. În cazul acestui exemplar, testam anumite situații tipice traficului urban. Accelerarea, Stop & Go, frânarea”.

Cauzele accidentului lui Grecale

Și le-a ieșit mai bine decât au plănuit. Se pare că șoferul Fordului, admirând exemplarul Maserati Grecale, a uitat să-i cedeze trecerea și l-a lovit, dezechilibrându-l. După Grecale, se mai afla un exemplar Maserati MC20. Dezza explică.

Prototip Maserati Grecale accident autoexpert.ro

Misiunile noastre sunt de tip repetititv. Deci repetăm elemente, precum tipul și durata călătoriei. Așa că formăm caruseluri de mașini, care să ne permită obținerea unor date comparabile. Astfel, putem observa inclusiv comportamentul diferitelor modele în condiții similare.

În final, totul s-a rezolvat fără probleme, dar cu mult tam-tam pe internet.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top