Un supercar BMW hibrid – așa se vor lupta bavarezii cu McLaren

supercar BMW hibrid

Un supercar BMW hibrid este pe drum! Bavarezii ar avea astfel arma perfectă pentru a-i declara război englezului 570S de la McLaren, trecând în contul viitorului lor supercar o construcție ultra-ușoară și poziționându-l în vârful gamei M.

BMW i8 este, la ora actuală, supercarul electrificat al companiei premium de la Munchen. Viitorul supercar BMW hibrid însă, va fi poziționat mai sus în gama de mașini sport.

Citește și:

Test drive BMW M850i Coupe – Pact cu diavolul

Klaus Fröhlich, membru în Consiliul de Administrație de la BMW, responsabil cu dezvoltarea de produse, a dat de înțeles că viitorul supercar este deja în luncru. “Dacă ești inginer, măcar o dată în viață, îți dorești să construiești o mașină super-sport”, a fost declarația lui Fröhlich pentru revista britanică Autocar. “Cred că electrificarea va permite acest lucru. Dacă avem aceste sisteme de proșusie foarte compacte și puternice, dacă avem un șasiu din fibră de carbon – cum este, de exemplu, cel de la i8 – și dacă tot avem motoare ultra-performante, atunci, dacă acționezi inteligent, le poți combina pe toate într-un pachet cu adevărat performant.”

Citește și:

Ea e blonda care a furat un milion de dolari de la BMW. Ce a făcut cu banii

Mașina despre care vorbește Fröhlich ar putea ajunge pe piață în 2023, estimează Autocar, atunci când Ferrari și Lamborghini vor fi lansat deja propriile supercaruri hibride. Supercarul de la BMW ar putea fi pus în mișcare de un motor electric și de un motor pe benzină, dar acesta din urmă va fi mai puternic decât cel cu trei cilindri care propulsează modelul i8. Sistemul de propulsie ar trebui să-i aducă viitorului supercar BMW peste 700 de cai putere, fiind astfel, mult mai puternic ca i8 și chiar ca viitorul M8.

Citește și:

Cât costă cea mai nouă decapotabilă premium, BMW Seria 8 Cabrio, în România?

Cu astfel de cifre, modelul ar intra în arena în care îl așteaptă rivali ca Honda NSX și McLaren 570S și ar fi disponibil în ediție limitată, BMW încercând astfel să-i aloce un caracter exclusivist.

Randare digitală: Autocar.co.uk.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top