Undă verde pentru CLS Shooting Brake

Conceptul CLS Shooting Brake a primit aprobare pentru a intra în producția de serie și va fi produs în uzina Mercedes-Benz de la Sindelfingen.

Lansat inițial ca un concept revoluționar în aprilie 2004, în China, Shooting Brake va fi lansat în producție în 2012. Vice președintele Mercedes-Benz pe probleme de vânzări și Marketing, Dr.Joachim Schmidt, a declarat: “Modelul CLS încă face furori în materie de design și odată cu lansarea noii generații, ne așteptăm să continuăn în aceeași direcție și să ne consolidăm poziția ocupată de prima generație. CLS Shooting Brake va avea rolul de a completa portofoliul nostru cu un nou model de excepție, care să fie apreciat de clienți, mai ales că se bucură de întreaga experiență câștigată de-a lungul timpului de Mercedes-Benz, în ceea ce privește coupe-urile de lux. De asemenea, viitorul model va da tonul unui nou limbaj de design pentru brand.” 

Legat de design, acesta are caracteristici clasice pentru un coupe: capotă lungă, geamuri laterale înguste, fără ramă și o linie plonjată către spate a plafonului. La o privire mai atentă, constați că ai de-a face cu o mașină cu patru portiere și un portbagaj generos. În același timp, indiferent de unghiul din care este privită, Shooting Brake trădează originile sale, din coupe-ul CLS. 

Odată cu intrarea în producție, la fabrica de la Sindelfingen, CLS Shooting Brake se va alătura altor modele se succes Mercedes-Benz produse în locația respectivă. Este vorba despre actualul C-Class sedan, E-Class în variantele sedan și estate, S Class și coupe-urile CLS și CL. De asemenea, tot la Sindelfingen este produsă o serie limitată a modelului B-Class, propulsată cu ajutorul pilelor de combustie, iar fabrica mai deține linii de asamblare și pentru modelele Maybach și Mercedes-Benz Guard.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top