Unde va fi construit noul SUV de lux de la Mercedes, GLB?

Conceptul Mercedes-Benz GLB

Noul Mercedes-Benz GLB va fi construit în două uzine din America și Asia. Producția de serie va în câteva luni. Conceptul a văzut însă, lumina zilei, la uzina Sindelfingen din Germania.

Centrele de producție Mercedes din Aguacalientes, Mexic, și Peking, China, vor construi noul SUV al companiei premium. Producția va lua startul după ce mașina va fi prezentată oficial în versiune de serie, eveniment care poate avea loc în această vară. Astfel, noul GLB, fără luminile și cutia pentru depozitarea bagajelor aflate pe acoperiș, va ajunge în showroom-uri înainte de finele anului. Sunt șanse mari ca mașina să își facă debutul public în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Săptămâna trecută, Mercedes-Benz a prezentat conceptul GLB la Salonul Auto de la Shanghai. Conceptul este pus în mișcare de un motor de 2.0 litri cu 224 cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm, cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte 8G-DCT. Este primul SUV compact al companiei care poate transporta până la șapte persoane. Acesta va fi poziționat între cel mai mic SUV de la Mercedes, GLA, și GLC.

Constructorul german premium pregătește și versiuni AMG. Prima care va fi prezentată va fi Mercedes-AMG GLB 35, cu motorul de 2.0 litri preluat direct de sub capota noului Mercedes-AMG A 35, cu 306 cai putere. Apariția unui AMG GLB 45 mai potent este sub semnul întrebării.

 

Adaugati comentariu